Contact: 0613955665
E-mail: dennis.leeuw@huwatoco.nl
CV: CV
Op zijn twaalfde kreeg Dennis Leeuw via zijn vader een Apple II machine in huis. Een passie voor techniek was geboren, samen met zijn stiefbroer heeft hij vele uren doorgebracht met uitzoeken hoe die machine werkte en hoe zij het konden laten doen wat zij wilden. Hardware en software werden getest en gesloopt.
Na een opleiding aan de MTS heeft Dennis in het bedrijfsleven vele takken van de IT bestudeerd, zodat we kunnen zeggen dat Dennis een allround ICT'er is die over vele onderwerpen mee kan praten. Zijn passie ligt bij Open Source en dan vooral bij het Linux platform. Bent u opzoek naar een sparring partner of een deskundige die u helpt bij een implementatie, dan is Dennis voor u waarschijnlijk de juiste persoon.
Dennis is de maker en beheerder van de websites strandvondsten.nl en strandwerkgemeenschap.nl.
Dennis Leeuw heeft na 25 jaar in de IT gewerkt te hebben in 2019 de overstap gemaakt naar het onderwijs. Hij vindt het fantastisch om met jongeren te werken. Met passie brengt hij zijn kennis en vaardigheden over op de jongelui. Dennis zijn kennis zit in een breed spectrum: security, linux, storage, maar ook voor een lesje over databases, de service desk of computer hardware weten de studenten hem te vinden. Dennis is ook degene die deze site ontworpen en gebouwd heeft, dus HTML, CSS en PHP zijn hem ook niet vreemd.
In juni 2021 heeft Dennis zijn PDG behaald en daarmee is hij dus een gediplomeerd docent ICT in het MBO onderwijs. Ook trainingen opmaat voor het bedrijfsleven zijn bij Dennis in goede handen.
Voor het Horizon College in Alkmaar (nu Talland College) heeft Dennis het lesmateriaal ontwikkeld voor de ICT opleiding niveau 3 en 4. Tevens was hij onderdeel van het team dat voor de overige vestigingen van het Horizon College de ontwikkeling deed van het lesmateriaal. Vanaf 2021 heeft Dennis zich ingezet om zoveel mogelijk documentatie/boeken die nodig zijn voor de MBO ICT opleiding open source te maken, te beginnen bij de Linux boeken. Dit maakt een opleiding volgen goedkoper en toegankelijker voor alle studenten. De boeken kunnen zo altijd up-to-date zijn en omdat ze online staan kan een student nooit zijn boeken vergeten zijn. De boeken kunnen gevonden worden op educatie.badgasten.nl
Al vanaf zijn geboort komt Dennis Leeuw elk jaar op het strand van Egmond aan Zee om daar te genieten van het strandhuisje op het strand. Sinds 2006 is wat als hobby begon, namelijk het struinen op het strand, uitgegroeid tot bijna een tweede baan. In 2006 is hij begonnen aan strandvondsten.nl een site die hem steeds verder bracht in zijn zoektocht naar wat er in de Noordzee leeft.
Voor het Zeepaard, Duin en Dijk en Kwartair heeft hij artikelen geschreven over zijn vondsten. Met een groep Citizen Scientists (vrijwilligers) doet Dennis voor Wageningen Marine Research onderzoek naar de platvisstand langs de kust in relatie tot de zandsuppleties. Dit wordt gedaan door regelmatig te korren (een net door zee trekken) langs de kust. Met Stichting Anemoon en Stichting Duik de Noordzee Schoon helpt Dennis met nog enkele andere vrijwilligers om de aan land gebrachte netten te onderzoeken op leven. Deze informatie wordt verzameld en gedeeld om nog beter inzicht te krijgen in de Noordzee.
- Ook eens willen korren met uw klas of met een uw medewerkers?
- Of maakt u liever een wandeling langs het strand opzoek naar wat er allemaal aangespoeld is?
- Natuurlijk is het ook mogelijk om een lezing te organiseren op locatie.
In de IT heeft Dennis altijd al gezocht naar nieuwe of vernieuwende manieren om de doelen van een organisatie te bereiken. Daarbij werden soms bestaande technieken op een innovatieve manier ingezet. Ook in zijn prive leven is Dennis altijd bezig met vormen van onderzoeken of dat nu via domotica is of wandelend over het strand waarbij zich afvraagd waarom de aanspoelsels zijn zoals ze zijn. Dennis heeft een onderzoekende aard.
Als burgerwetenschapper werkt Dennis samen met Wageningen Marine Research en Stichting ANEMOON samen om meer inzicht te krijgen in het leven van onze Noordzee, zie daarvoor ook de Strandvondsten - Activiteiten.
Al in 1999 begon Dennis met het experimenteren met een zonnepaneel op zijn net verworven strandhuisje, waarna er verder geëxperimenteerd werd met accu's, laadregelaars en omvormers. Inmiddels liggen er ook zonnepanelen thuis en wordt er gekeken naar windmolens voor op het dak en thuisbatterijen als opslag.
Binnenshuis wordt er gewerkt met Home Assistant dat praat met WiFi, Z-Wave, Zigbee en Klik-Aan, Klik-Uit apparatuur. Gas en electra meters worden uitgelezen en waar mogelijk worden de verschillende scenario's geprogrammeerd om het leven simpeler en/of goedkoper te maken. Kortom IT is voor Dennis een prachtig speeltje.
Dennis staat open voor uitdagende opdrachten die helpen meer inzicht te krijgen in natuur, techniek en de mens.
We denken in oplossingen en mogelijkheden voor nu en in de toekomst.